اختلال نارسایی توجه/ بیش فعالی یکی از شایع ترین اختلال های شایع دوران کودکی و مدرسه است که توجه روان شناسان و روانپزشکان را به خود جلب کرده است . دانش آموزان با این اختلال، در زمینه های مختلف آموزشی از جمله عملکردهای تحصیلی ضعیف بوده ودرمدرسه مشـکلاتی دارند که می توانـد منجـر بـه رفتارهای ناسـازگارانه و اخلا لگر در مدرسه گردد. این اختلال به شدت ،عملکرد دانش آموز را در مدرسه مختـل مـی کنـد و سـیر مـزمن آن منجـر بـه سـایر اختلال های روان پزشکی در دوران بزرگسالی می شود. نکته مهم این است که شناسایی و درمان به موقع این اختلال منجر به بهبودی قابـل تـوجهی در عملکرد فردی و اجتماعی دانش آموز و کاهش نشانه های اختلال خواهد شد. به همین جهت بر اهمیت سنجش، شناسایی و درمـان ایـن دانـش آمـوزان در مدرسه تأکید فراوانی شده است تا نیاز آنها به تشخیص و مداخله زودهنگام مرتفع گردد و بتوانند مهارت های پیش نیاز جهـت موفقیـت تحصـیلی را فراگیرند.
آزمون+Iva
آزمون های متعددی برای تشخیص این اختلال وجود دارد که یکی از این آزمون ها بررسی یکپارچه ی عملکرد دیداری- شنیداری است.
این آزمون یک آزمون پیوسته دیداری شنیداری است که دو عامل اصلی یعنی کنترل واکنش و توجه را موردارزیابی قرارمیدهد.
که بر مبنای راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی گرد آوری شده است و بر روی افراد ۶ سال به بالا و بزرگسالان قابل اجرا می باشد.وچهار مقوله اصلی توجه را اندازه گیری می کند که عبارتند از:
- selective attention توجه انتخابی
- divided attentionتوجه تقسیم شد
- shifting attention تغییر توجه
- sustained attention نگهداری توجه
کاستی توجه در این چهار قلمرو باعث ایجاد مشکلاتی در فعالیتهای روزانهی این افراد میشود، به گونهای که این افراد نمیتوانند وظایف چندگانهی خود را که مستلزم پیشرفت درجوامع امروزی است ،به انجام برسانند.فرد برای تکمیل یک تکلیف باید از همهی منابع خود جهت متمرکز شدن بر روی آن تکلیف استفاده نماید، که در کودکان مبتلا به ADHD این فرایند مشکل است.آنها نمیتوانند توجه خود را در تکالیف طولانی و خسته کننده، حفظ کنند. اگر یک وظیفه طولانی و خسته کننده باشد، این احتمال وجود دارد که فرد به طور کلی از انجام آن منصرف شود یا با وارد شدن محرک جالبتری، حواسش از تکلیف اول پرت شده و به تکلیف دوم بپردازد.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.